BENVINGUDA

Benvinguts al blog d´en Miquel Mascaró amb notícies generals, esportives... d´actualitat i de Mallorca en particular.

GASTRONOMIA DE MALLORCA

Sopes mallorquines
ingredients (per a 4 persones): <






1 col i 1 coliflor

1 grapat de bledes, també poden ser espinacs

2 tomàquets (tomàtigues que diuen aquí)

1 pebrot vermell i 1 de verd (pebre en diuen aquí)

1 ceba

400 grams de pèsols i mongete tendre (hi ha qui hi posa fàves tendres y carxofa, però a mi m'agraden més sense aquests dos ingredients), tot barrejat.

julivert (juevert es diu aquí)

S'hi poden afegir o treure tot tipus de verdura, surt igual de bò.

Oli d'oliva

Sal i pebre (pebre bo aquí)

i, el més important, 250 grams de pa de sopes, aquí es fa servir un pa moreno especial que ja es troba tallat als forns de pa, però es pot utilitzar qualsevol tipus de pa tallat molt fi, com es feia a les antigues sopes escaldades de Catalunya.


Estris necessaris:




Una olla gran (tenir en compte que les verdures abulten molt).

Una cassola de fang (aquí en diuen greixonera)


Ara diré com es preparen, un cop tenim tots els ingredients i els estris.




Primer s'han de preparar les verdures, netajant-les i tallant-les. Es poden tallar a la juliana o fer-ne bocinets, segons la verdura i el gust personal.

Després s'ha de començar a fer el sofregit a l'olla, primer els pebrots i la ceba, i quan comença a pendre color se l'hi afeieix els tomàquets.

A continuació hi posarem els pèsols i la mongete tendre i les altres llegums que volguem posar-hi i seguirem posant-hi la resta de verdures, començant per la col, que és la més dura de coure i acabant amb la coliflor que és la menys dura. A tot això ho cubrirem d'aigua, just fins a cubrir i li posarem sal i pebre al gust i ho deixarem al foc fins que estigui tot cuit.

Mentrestant podem anar preparant la cassola de fang (la greixonera) posant-hi un llit de pa de sopes, amb un rajolic d'oli pel damunt (hi ha qui li posa també una picadeta).

Quan ja tenim cuita la verdura s'escalda el pa dins la cassola i se serveix a la taula amb la mateixa cassola.


Espero que si feu aquesta recepte la gaudiu am el mateix deliri que jo. Bon profit.